Copenhagen Towers - indgang

Copenhagen Towers

Københavns vartegn

Copenhagen Towers er med sin beliggenhed tæt på Øresundsbroen og Københavns Lufthavn blevet et smukt vartegn for København.

Copenhagen Towers, etape II er udviklet og opført i tæt samarbejde mellem byggeriets involverede parter og består af et 85 meter højt kontortårn ”North Tower”, samt tilhørende kontorbygning ”North Wing”.

Solstra Capital Partners står bag opførelsen med Sjælsø Management som byggestyrer. Byggeriet er med til at sætte nye standarder for indeklima, serviceniveau og fællesfaciliteter tilgængelige for kontorlejere og hotelgæster døgnet rundt.

Det samlede Copenhagen Towers er opført i to etaper. Etape I består af det 4-stjernede hotel Crowne Plaza ”South Tower”, kontorbygningen ”South Wing”, en konference bygning samt en parkeringskælder i to niveauer.

Se og læs mere om byggeriet.

Copenhagen Towers

Total ca. 90.000 kvm

Copenhagen Towers omfatter et hoteltårn, et kontortårn, en kontorbygning, en konferencebygning, atrium og parkeringskælder.

Kontortårnet, etape II

Det 85 m høje tårn omfatter ca. 30.000 m2 med 20 etager er tegnet af det internationalt anerkendte arktektfirma Foster+Partners.

Energieffektivisering

Hele Copenhagen Towers er opført med fokus på genbrug og energieffektivisering og overholder EU’s Green Building standarder.

1.400 kvm atrium

Det spektakulære atrium, der binder hele Copenhagen Towers sammen, giver mulighed for at færdes frit i hele Copenhagen Towers.

Facadeelementer

Hvert facadeelement vejer 800-900 kg. Der er monteret solafskærmning i de øverste glas på 20. sal for at reducere sol- og varmestråling.

Vinduer og tårnfacade

Facaden i tårnet er et puslespil med 1.100 brikker. Det har taget et år at anbringe de ca. 1.100 elementer, så hver enkelt passer på sin plads.

Indendørs skov

Under de store loftlameller vokser 58 Black Olive træer hentet i Florida og plantet i smukt svungne blomsterkummer støbt på stedet.

Motorerne til elevatorerne

Det tager få sekunder, at flytte sig de 85 meter fra atriet i stueplan til penthouse på 20. etage i Danmarks nok hurtigste elevator (2015).

Lofter af glas, stål og træ

Atriet er et stort åbent rum. Søjler i tre etagers højde bærer grupper af trælameller, der hver illustrerer filigranet i et træs blade.

Afslappet atmosfære

På blomsterkummerne er opsat bænke og flere steder borde og stole. Det terrazzo-lignende gulv er udført af genbrugsbeton.

Montering af vinduer

Monteringen af vinduerne er udført med tårnkran og mobilkraner af et team på 18 montører og én supervisor.

Håndværksmæssig præcision

Hundredevis af håndværkere har arbejdet med opførelsen gennem de ca. tre år byggeriet tog.
Copenhagen Towers byggeriet